Kysy neuvoa

Sattuiko yhdistystoiminnassa tenkkapoo?

• Kuinka yhdistyksen kirjanpidossa tulisi juuri tässä tapauksessa toimia?
  • Mitä ihmettä yhdistyksen hallituksen pitäisi tehdä nyt?
  • Onko yhdistyksen toiminnantarkastaja oikeassa, kun väittää että nyt pitäisi toimia näin?
  • Mitä toiminnantarkastajana minun pitäisi tässä tilanteessa tehdä?

Yhdistykselle vastaukset tällaisiin kysymyksiin on joskus ihan rahakysymys – väärin tehty tilinpäätös saattaa johtaa ongelmiin avustusten kanssa, jolloin menetykset voivat pahimmillaan olla tuhansia euroja. Toisaalta aktiivien kärsimä mielipaha ja turhaan tehty työ ei näy yhdistyksessä euroina mutta kylläkin toimijoiden väsymisenä ja yhdistyksen toiminnan hiipumisena.

Voisit toki kilauttaa kaverille tai kirjoitella keskustelupalstalle, mutta mistä sen tietää, millä hartioilla ne neuvot tulevat? Onko kaverillasi vuosikymmenien kokemus yhdistystoiminnasta? Entäpä tunteeko foorumikirjoittelija yhdistyslain? Nämä vastaukset ovat ilmaisia ja monasti sen arvoisia. Kaikista turvallisin ratkaisu olisi ostaa palvelua lakimiehiltä ja tilitoimistoilta, mutta monille yhdistyksille nämä palvelut ovat hyötyyn nähden aivan liian kalliita.

Minä, yhdistysneuvoja Antti-Juhani Kaijanaho, neuvon sinua vuosikymmenten kokemuksella. Halutessasi perustelen neuvoni tarkasti pykälistä ja muista virallsista lähteistä lähtien. Neuvoni ei ole ilmainen mutta ei järin kalliskaan. Vastaan neuvoni oikeellisuudesta sekä lain että (osalle neuvoista) antamani tyytyväisyystakuun nojalla.

Valittavissasi on kolme vastaustasoa
Vastausaika Hinta Virhevastuu Tyytyväisyystakuu
Nopea lyhyt vastaus Vastausaika: 3 päivää Hinta: 9,50 € Virhevastuu: lakisääteinen Tyytyväisyystakuu:
Perusteltu vastaus Vastausaika: 7 päivää Hinta: 38,00 € Virhevastuu: lakisääteinen Tyytyväisyystakuu: 30 päivää
Laaja (sinua varten erikseen selvitetty) vastaus Vastausaika: 14 päivää Hinta: 97,00 € Virhevastuu: lakisääteinen Tyytyväisyystakuu: 30 päivää

Voit kysyä yhdistysneuvojalta mitä tahansa yhdistyksen hallintoon, taloudenhoitoon, kirjanpitoon tai toiminnantarkastukseen liittyvää asiaa. Yhdistysneuvoja antaa selkeän vastauksen kysymykseen kuin kysymykseen. Vastaus nojaa yhdistysneuvojan vuosikymmeniä pitkään kokemukseen sekä monipuoliseen, ajan tasalla olevaan lähdeaineistoon. Mikäli jostain syystä kysymys on yhdistysneuvojalle liian hankala, kerromme sen suoraan, emme väistele.

Saat tiedon vastauksesta sähköpostiisi. Maksat viimeistään silloin, kun haluat lukea vastauksen. Mikäli jostain syystä saamasi vastaus ei tyydytä tyytyväisyystakuun aikana, täydennämme vastausta taikka halutessasi palautamme rahasi. Yksityiskohtaiset sopimusehdot löytyvät täältä.